Surówka z kabaczków i czerwonej papryki
Pyszna i prosta surówka, która świetnie komponuje się z mięsami i wszelkimi dodatkami typu gotowane i pieczone ziemniaczki, frytki, kasze…
Poziom trudności: Łatwy
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
300g Kabaczków
1/2 Czerwonej papryki
1-2 łyżki Białego octu winnego
2 łyżki Oliwa
1/2 – 1 łyżeczka Brązowego cukru
Sól morska, Pieprz z młynka
Kabaczka dokładnie myjemy i tarkujemy na dużych oczkach. Paprykę również możemy starkować lub pokroić w drobną kostkę. Warzywa zalewamy przygotowaną mieszanką z oliwy, octu i cukru. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Najlepiej żeby surówka postała z 30 minut w lodówce i się schłodziła, jest wtedy smaczniejsza. Gotowe 🙂
1 thought on “Surówka z kabaczków i czerwonej papryki”