Egzotyczny mus z mango
Dzisiaj zainspirowało mnie mango, a ponieważ jestem jego dużą fanką, powstał nowy deser. Muszę powiedzieć, że jest wart grzechu 🙂 Wypróbujcie ten smaczny i łatwy deser a na pewno zaskoczycie swoją drugą połowę 🙂
Poziom trudności: Łatwy
Przygotowanie: 15 minut
Składniki (3-4 porcje):
1 szt. dojrzałe mango
1 puszka mleczka kokosowego (używam House of Asia)
6 suszonych daktyli
1 łyżka ziarenek chia
Dodatki: wiórki kokosowe
Prosty do przygotowania, 30 minut w lodówce i można się nim delektować. Mango obieramy i oddzielamy od pestki. Miąsz blendujemy razem z mleczkiem kokosowym oraz wypestkowanymi daktylami aż uzyskamy w miarę jednolitą masę. Do musu dodajemy ziarenka chia i dokładnie mieszamy. Deser rozkładamy do salaterek/pucharków. Ozdabiamy wiórkami kokosowymi.