Pasta z gruszek i awokado
Słodko-ostra, orzeźwiająca pasta z gruszek, awokado i chilli idealnie pasuje do pieczywa lub jako dodatek do nachos.
Poziom trudności: Łatwy
Przygotowanie: 10 minut
Składniki:
1szt. Dojrzałe awokado
2szt. Dojrzałych słodkich gruszek
1 szt. Czerwonej papryczki chilli
1 łyżeczka soku z imbiru
1 łyżeczka Oliwy z oliwek
Sok z 1 szt. limonki
Odrobina soli morskiej i pieprzu z młynka
Awokado kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy nasiono. Kroimy na ćwiartki, obieramy ze skórki. Gruszki obieramy i usuwamy nasiona ze środka. Chilli myjemy przecinamy i usuwamy nasiona. Imbir ścieramy na tarce i wyciskamy sok. Z limonki również wyciskamy sok. Wszystkie przygotowane składniki i oliwę umieszczamy w blenderze, doprawiamy do smaku i miksujemy do uzyskanie w miarę jednolitej masy.