Sałatka z wędzoną makrelą
Jest to jedna z moich ulubionych rybnych sałatek. Jeżeli lubicie makrelę to warto wypróbować ten przepis a na pewno przypadnie Wam do gustu. 🙂
Poziom trudności: Łatwy
Przygotowanie: 20 minut
Składniki:
1 szt. Wędzona makrela
6 szt. Jajka (ugotowane na twardo)
5-6 Ogórków kiszonych lub konserwowych
1 pęczek Szczypiorek lub 1 szt. Cukrowa cebula
Kilka łyżek majonezu
Sól morska, pieprz z młynka
Przygotowujemy dużą miskę na sałatkę. Rybę obieramy ze skóry i dokładnie oddzielamy mięso od ości, wsypujemy do miski. Ogórki i jajka kroimy w kostkę, dodajemy do ryby. Szczypiorek lub cebulę drobno siekamy i dodajemy do sałatki. Całość mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona, więc warto wstawić ją na minimum 30 minut do lodówki. Smacznego 🙂